Blogg

Lure Coursing EM 2013

2013-06-25 14:01

I fredagsnatt gick avfärden mot Tyskland och Habisnel Pouch där årets Lure coursing EM skulle äga rum! Totalt 22 faraohundar var anmälda, 8 hanar och 14 tikar innebar könsdelade lopp. I slutändan kom bara 11 tikar till start. Vi hade med oss Akilles och Pharin som skulle tävla. Vägen ner gick smärtfritt med bron över till Danmark och sedan färjan över till Tyskland. Väl framme på tävlingsplatsen på lördag eftermiddag var det dags för veterinärbesiktning, det var inte det roligaste ja har gjort. Besiktingen skulle äga rum mellan 16-18 och klockan 15.45 fanns vi på plats precis som ALLA andra kändes det som ... Platsen de valt låg ca 10-15 m från ena tävlingsfältet där lördagens tävling var i full gång! Galna hundar? Nej då, inte alls.... Pust! Solen sken och det var en bra bit över 20 grader varmt och trångt som sjutton! Vid 19 tiden (!) var vi iallafall färdiga och Akilles genomgick sin allra första besiktning på bord (?) Haha ;) 

Vi hade bokat hotell ca 1 mil från tävlingsplatsen och begav oss dit ganska direkt efter besiktningen och tur var väll kanske det! Vägen till hotellet var nämligen avstängd vilket inte var lätt för varken mig eller GPSen att veta men efter lite om och med och enlång omväg kom vi äntligen fram, trötta, varma och hungriga! Middag åt vi på en väldigt trevlig grekiskresturang sm får stort + för mat och service. Väl hemma på rummet däckade vi alla fem ganska snart.

Söndagen innebar tävlingsdags och vädret kunde inte vart bättre. Molnigt, lite blåst och inte för varmt. Hundarna låg gott i bilen och vi skulle börja på fält 3 som låg precis vid vårt svenska "läger". Banan var dock inte jättekul för våra lite större hundar med korta sträckor och snava svängar. Akilles blev lottad mot en tjeckiskhane som senare även blev etta. Nervös som sjutton var jag innan då man inte får släppa med halsband vilket jag i vaniga fall ALLTID gör eftersom Akilles är en tok att hålla i starten, men med hjälp av snälla Lasse att koppla loss honom gick det alldeles utmärkt! Jag tyckte det såg ut som Akilles sprang jättedåligt och var inte alls nöjd men när poängen kom visade det sig att skenet kan bedra och han låg på delade tredjeplats med 264 poäng. Pharin som sprang mot en holländsk tik såg ut att göra ett toppen lopp låg på sjätteplats med 266 poäng. 

Lopp två skulle gå på en annan bana och var i princip som en rundbanan med långa raka sträckor. Akilles skulle nu springa mot en annan tjeckiskhane som han delade tredje placeringen emot. Detta loppet såg betydligt bättre ut även om banan var lite tråkig och det var en del av den man inte såg. 

Dagen flöt på hur bra som helst och redan kl 18 kunde priscermonin dra igång. Det var 6 st i varje kön och ras som placerades och som fick täcken med placeringen tryckt på och en påse mat. Bland tikarna placerade sig Pharin som 4:a med 523 p vilket innebar 257 p i lopp två och bland hanarna blev Akilles även han 4:a med 524 p vilket innebar att han fick 260 p för andra loppet. Jag är så stolt och det var helt klart en upplevelse att tävla på EM!

Vi valde att stanna en extra natt i Tyskland och igår började vi åka hemåt utan stress igår :)

Bra jobbat Tyskland för ett väl anordnat EM!!

DSC_0559

/ Josefin 


Publicering i Hundsport 6/2013

2013-06-07 23:22

Idag publiserades äntligen kennelnamnet officiellt i Hundsport! Det tog två omgångar med namnförslag till FCI innan det gick vägen dock skiljde det enbart en bokstav från mitt första förslag till det som accepterades, Kallkara´s och jag är så nöjd! Kalkara är en liten stad i Malta och därav namnvalet som jag ville skulle ha någon slags anknytning till faraohunden. Jag håller nu tummarna för att inga protester kommer in och att jag från den 1 juli kan publicera hemsidan!

// Josefin