Blogg

Derbyvinnare 2013

2013-07-30 00:13

DSC_0095

SELCCH NOLCCH Illostras Angel On Your Shoulder - DERBYVINNARE 2013


Svenska faraohundklubbens årliga Lure coursing DERBY skulle i år äga rum på Bråvikens internationella prov i Stjärnhov. 14 faraohundar anmälda men tyvärr kom bara 13 till start men 7 tikar och 6 hanar betydde könsdelade lopp och två cert, ett till tikarna och ett till hanarna. Vädret kunde inte varit bättre, molnigt och lagom varmt.

Akilles sprang första loppet mot Roger, de har sprungit ihop innan och gjorde det bra även om Akilles den gången gick om kull och kom lite efter. Banan där loppet skulle gå var inte så lång men den gick bakom en kulle så man såg enbart starten och upploppet, så det var svårt att bedömma om det var ett bra eller dåligt lopp. Akilles såg ut att ha mycket kraft och ork kvar på upploppet och det såg väldigt lätt ut när man flög fram, härligt att se! Akilles tog även ledningen efter första loppet med en marginal på 4 poäng till de två hanar som låg på delad andra plats, Uther och Jake. Tikarna hade något sämre poäng än hanarna även om dom inte var lång efter.

I pauserna är det alltid så himla go stämning och alla sitter tillsammans, äter, pratar och skrattar :) Hundarna softar under tiden i bilen.

Andra loppet gick på bana nr 2, inte heller speciellt lång. Akilles skulle den här gången springa mot Uther, även dom har sprungit ett bra lopp emot varandra en annan gång. Akilles var mer vild än tam i starten och skällde så det ekade lång väg. Loppet såg bra ut, en liten krock på vägen men inget farligt. 

Precis efter loppet började det regna, tråkigt nog lagom till priscermonin. Vi ropades upp som sista ras och det är lika nervpirrande varje gång! Hanarna var först ut och när bara första platsen var kvar och Akilles fortfarande inte var uppropad var pulsen minst sagt hög och jajemen, vinnande hur handuellen gick min Prulla med 328 p !!

Tikarnas duell vann Ebba med sitt andra raka CERT, men då hon hade 312 p betydde det att Akilles även vann en ärofyllda inofficiella titeln DERBYVINNARE 2013 då han hade den högsta poängen av dagens startande hundar! Gissa om jag är stolt?!

Åh sen vilka priser! En stor fin vandringspokal med tillhörande album, stor rosett och massa, massa mer :

DSC_0069

Jag är så stolt över min pojk som presterar på tävling efter tävling! Han är fantastisk!

/ Josefin 


Dagen D

2013-07-23 23:17

Idag kom mitt kennelnamnsbevis och inom kort kommer hemsidan att publiceras :)

/ Josefin 


En alldeles dagsfärsk champinjon

2013-07-20 23:58

Internationellt lure coursing prov i Ljungbyhed

Vi började dagen med att Storma fick springa hennes tredje och sista licenslopp mot Camilla's saluki Kaxi. Det fixade dom galant och gjorde ett riktigt bra lopp ihop, ett sånt lopp man önskar man kunde få poäng på :) Storma klarade licensen och nu väntar första tävlingsstarten i september, och har vi tur så hinner vi starta henne på tre prov i år om inget löp eller annat dumt kommer emellan!


Dagen till ära var bara två faraohundar anmälda, Akilles och hans syster Pharin :) varav båda stod inför championat. Vädret var soligt och riktigt varmt, som tur var blåste det en hel del och det fanns till en början parkerings möjligheter i skuggan. De två loppen skulle gå på två olika banor. Första loppet skulle gå på den lägsta banan, 1000 meter med långa raksträckor och skarpa kurvor. Både Akilles och Pharin gjorde ett bra lopp trots värmen och den tuffa banan och när poängen kom ledde Akilles med 4 p.

Eftersom provet kördes på två banor med bara ca 20 lopp på varje och det flöt på realtivt bra tog funktionärerna lång lunch och hundarna fick gott om tid att vila, vilket vi i början av dagen var lite oroliga över att det skulle gå för fort.

Andra loppet gick på bana nr 2 som mätte ca 680 meter. En väldigt teknisk banan men också den med skarpa kurvor. Hundarna hade laddat om riktigt bra och de orkade helt okej hela loppet. Akilles såg ut att ta en kurva fel och kom ganska långt efter Pharin in i mål även om han tog igen en del.

Den "långa" vänta på resultatet är alltid lite pirrig men den som väntar på nått gott ... 

Akilles behöll sin första placering och gick vinnande ur syskonduellen med 313 poäng vilket betyder att han fick sitt efterlängtade tredje och sista cert för sitt svenska men även norska championat och kan nu kalla sig SELCCH NOLCCH Illostras Angel On Your Shoulder och gjorde sin matte stolt som alltid! Han är min stjärna!

DSC_0419

Illostras Angel On Your Shoulder - BOB, CAC, Swedish and Norweigan champion

/ Josefin