Blogg

Storma BIR m CERT i Trögstad / Norge

2013-09-24 03:30

I lördags åkte jag och Storma med Peter, Birgitta och Akilles's bror Henke till Trögstad i Norge för att tävla på det alltid lika trevliga höstprovet på Vom & Hundemat's fabrik. En resa på endast 2,5 timmar från Göteborg - alldeles lagom! Framme i Norge låg dimman tät och man såg knappt vägen framför sig och samma väder på provplatsen gjorde att första starten blev fördröjd till 10-11 tiden men trots detta flöt dagen på lika bra som alltid och prisutdelning kunde äga rum redan klockan 17. Mkt bra jobbat! Solen kom iallafall fram tillslut och resten av dagen bjud Norge på mkt fint väder!

Fyra faraohundar var anmälda men då Pharin skadat en klo blev det enbart tre till start - Storma, Henke och Izzie. Första loppet sprang Henke och Izzie ihop och Storma fick springa själv. Banan var 700 m och såg riktigt bra ut dock var det en hel del hundar under dagen som sprang bort sig och tappade trasan och en av dem va tyvärr Henke som låg långt efter tjejerna efter första loppet med 58,5 p. Storma tog ledningen med sina 83 p över Izzie, dock med ynka 0,5 p!

Andra loppet var det omvänd banan och det var dags för tjejena att springa ihop. Storma gjorde ett till superlopp och så även Izzie men Storma gick vinnande ur dagens duell och vann tillslut med 83,5 p över Izzies's 82,5 p och kammade hem sitt första CERT! Henke kom på en värdig tredje plats med 69,5 p!

Vi hade en toppen dag i Norge som alltid och på vägen hem firande vi med hamburgare på MAX i Svinesund :)

Nu laddar vi inför Storma's Sverige debut i Mariestad nästa helg! Håll tummarna!

/ Josefin


Fraktur

2013-09-14 17:49

Tänkte skriva en liten uppdatering om Akilles och hans lilla tå,

En röntgen bekräftade att ena tån på höger fram var rejält bruten men turligt nog kommer den läka av sig självt. Tyvärr ligger dock frakturen dumt till då det både finns fragment samt att den är lednära vilket gör att risken för artros i framtiden är kraftigt ökad. Vi hoppas dock att han ska få tävla smärtfritt iallafall några säsonger, men helst tills han blir åtta! :)

Han fick smärtstillande och ett stödbandage som (om han låter det vara) ska sitta på i ett par veckor men frakturen kan som tur är även läka utan bandaget. Det väntar också koppelvila i minst 4-6 veckor. Inte så kul för honom eller oss men huvudsaken är att tån läker som den ska! Akilles har alltså tävlat färdigt denna säsongen och istället hejar vi på Storma som har två tävlingar kvar, en i Norge och en i Sverige och så kommer Akilles tillbaka "fit for fight" till nästa säsong istället :)

Nu håller vi tummarna för att frakturen är läkt och han kan få springa igen lagom tills vi flyttar till vårt sprillans nya hus om ca 8 veckor!

 

1185952_10151635338314856_1306459871_n

/ Josefin 


Roskilde, Danmark

2013-09-09 12:48

Helgen har vi spenderat i Danmark på Myndeklubbens utställning och lure coursing i Roskilde. Vi bokade en campingstuga på Roskilde camping ca 10 min från tävlingsområdet, kan varmt rekommenderas. Bra pris och ligger otroligt fint precis vid vattnet.

Helgens tävlingar skulle hållas på Store Hestedagen med mängder av folk, hundar och hästar av alla dess slag. Mkt trevligt område!

Till lördagens utställning var Storma anmäld för domare Ludmila Fintorova, Slovakien. 11 röda anmälda totalt. Dagens resulterade i ett excellent utan CK men Storma skötte sig strålande som vanligt. Alltid lika glad och otroligt smidig att ha med sig!

Söndags lure coursing hölls lite av utkanten av området, för hästarnas och även hundarnas säkerhet kan jag tänka mig ;) En lös hund bland alla hästar är nog ingen bra idé för någon av parterna! Förutom att det tyvärr blåste otroligt mkt hela dagen var vädret alldeles lagom och helt otroligt fint för att snart vara i mitten av september.

8 faraohundar var anmälda, 4 tikar och 4 hanar dock en löptik så 7 hundar till start. Storma skulle göra sin debut och likaså hennes bror Arne och till våran glädje blev även dom två lottade emot varandra i första loppet! :) Akilles sprang mot Faouziah´s tiken Theia. Marken är banan gick var plant och den var inte heller så lång ca 600 m, dock gick den igenom en rad med träd mellan två fält där det inte var allt för brett, turligt nog inga olyckor där.

Faraohundarna var först ut att börja och Akilles hade lopp 1. Såg riktigt bra ut även om man nu börjar se att Akilles har sprungit en del, även om han inte genar så ser man att han är lite avvaktande i väntan på att se var trasan skall gå. Dessvärre visade sig att något hänt under loppet och Akilles gick av banan superhalt :( som senare visade sig troligt vara nån typ av fraktur på ena tån på höger fram. Så färdigt tävlat för honom denna säsongen. Nu hoppas vi att det läker som det ska och han är fit for fight nästa säsong igen!

Arne och Storma gjorde ett bra lopp ihop och Storma följde trasan riktigt fint och låg tvåa efter första loppet på 166 poäng, 4 poäng efter ledaren och Arne tätt efter med 165 poäng. Lopp nummer två sprang Storma mot ledaren Obelix och gjorde även där ett jättefint lopp och slutade till sist på en tredje plats och brorsan Arne tvåa med CERT. Bästa syskonen bus!

En lika trevlig dag som vanligt och dagen flöt på otroligt bra! Bra jobbat Myndeklubben för ett väl ordnat arrangemang

!DSC_0217DSC_0258DSC_0262DSC_0475DSC_0234DSC_0200DSC_0172

DSC_0175

/ Josefin