Blogg

En nybakad champion

2015-04-18 20:01

Årets andra tävling ägde rum idag i Mariestad, internationell och från början 18 faraohundar anmälda, 8 hanar och 10 tikar. En tik skadade dock tassen och kunde inte delta och en hane, vår Akilles var också struken då vi valde att inte starta honom (varför återkommer jag till i ett annat inlägg) Det blev iallafall 7+9 till start vilket resulterade i könsdelade lopp vilket inte hör till vanligheterna i vår ras   

Då Akilles inte skulle tävla valde jag, Josefin att stanna hemma med honom och Lotta medan Nicklas tog med sig Storma och Tessa och åkte själv de två timmarna till Mariestad. Storma blev lottad mot den norska tiken Izzie som hon sprungit mot förr   och det var tydligen ett utmärkt val då Storma efter första loppet ledde med 4 p över tiken som var på andra plats, Izzie's dotter Sansa   Vilket innebar att de fick springa andra loppet ihop. Bland hanarna ledde Ramses som dock pga av skada blev struken till andra loppet. 

Dagens tävling kördes på två banor med fyra olika domare vilket innebär att allt kan ändras till lopp nr 2! Vilket det också gjorde, eller ja nästan allt ...

För vid prisutdelningen visade det sig att Storma hade gjort ett lika bra andra lopp och kammade hem första platsen bland tikarna med 338 p och sitt tredje och sista CERT och därmed också två titlar - Svensk lurecoursing champion och norsk lurecoursing champion    Jag kunde inte vara mer nöjd!! Så himla glad!! Bland hanarna kammade den norska hanen Storm hem första platsen och han-certet! Vad sägs om den namnmatchningen? 

Det är möjligt att detta även blir årets sista LC-tävling för oss också då vi om en månad väntar på att vår första tvåbenta bebis ska anlända   så ingen av årets andra tävlingar riktigt passar i tiden. Eventuellt kommer vi iväg till skåne i juli, men vi får se! Kunde ju inte vara mer nöjd med dom här två tävlingarna iallafall och målet med säsongen var ju att Storma skulle få sitt sista CERT!   så blir det inga fler så är jag supernöjd iallafall!

10887755_10152613331249856_691968896_n

Vi kallar henne numera SE LCCH NO LCCH Sharqiya Rebel Without a Cause

/ Josefin 


LC premiär i Sjöbo

2015-04-18 19:46

Förra helgen den 11 april var det äntligen dags för årets första lurecoursing tävling! Vädret var på topp med strålande sol  och 10 faraohundar var anmälda, 4 tikar och 6 hanar. Storma sprang sitt första lopp mot Asterix och Akilles sitt första mot debutanten Jade vilket resulterade i en tredje placering för Akilles och en fjärde placering för Storma, så andra loppet fick "syskonen" springa emot varandra   Första banan var riktigt lång, 950 m så hundarna va minst sagt slutkörda efter det loppet! Tur var att det kortade av banan till andra loppet, för annars vet i sjutton om de hade orkat runt! Pängen efter första loppet va otroligt jämt och det skiljde i stor del bara en poäng mellan de flesta placeringarna.

Till lunch "bjöds" det som vanligt på den berömda och fantastiskt goda gulaschsoppan   Perfekt i väntan på lopp nr 2!

Andra loppet såg ut att vara lika jämt mellan hundarna som det första så omöjligt att säga hur det skulle gå. Det skulle dock visa sig att poängen och placeringarna blev så gott som helt omkastade från omgång 1!

Det slutgiltiga resultatet blev iallafall:

1: Yazza på sin debuttävling med sitt första CERT

2: Jade, ytterligare en debutant!

3: Delad mellan Akilles och Asterix

5: Delad mellan Storma och Morris

7: Storma's kusin Yasper

8: Safa

9: Akilles brorsa Henke

10: Ashelia

En mkt bra dag och premiär! 

/ Josefin